УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2023/2024. ГОДИНE

Published: Monday, 20 February 2023

Поштовани родитељи,

У први разред школске 2023/2024. године  уписују се деца рођена у периоду од 01.03.2016. до 28.02.2017. године.

* Упис у први разред почиње 01. марта 2023.год. Потребно је да родитељ/законски заступник преко портала е-Управа  изврши пријаву детета за упис у основну школу. Родитељима ће бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ, од 1. априла 2023. године. На порталу е-Управе, родитељ/законски заступник ће изабрати одговарајући термин када ће са дететом доћи у школу како би извршили упис  и проверу зрелости за полазак у први разред, коју врше психолог школе и педагог школе.

* Уколико родитељ/законски заступник није у могућности да закаже термин електронским путем, термин може заказати путем телефонског позива упућеног стручним сарадницима сваког радног дана, у времену од 8:00 до 18:00 часова на број телефона 010/345 -211 , или доласком у школу у предвиђеним терминима. При упису није потребно да родитељ/законски заступник донесе документа (извод из матичне књиге рођених, потврду о пребивалишту, лекарско уверење о здравственој способности за упис, потврду о завршеном припремном предшколском програму), већ ће се уз помоћ електронског сертификата и система еУпис, обезбедити документација неопходна за упис.

* Заказивање термина за упис и тестирање родитељ/законски заступник може да извршити  путем e-mail-a   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Добродошли у ОШ  „8.септембар“ Пирот

 

УПИС ДЕЦЕ У ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ

 

Поштовани родитељи,

Основна школа „8. септембар“ Пирот  спроводи припремни предшколски програм и за то је добила сагласност Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Припремни предшколски програм намењен је деци која су рођена у периоду од 1. марта 2017. до 28. фебруара 2018. године.

Припремни програм прописало је  Министарство просвете и његова реализација je иста и при основним школама и при вртићима. Предност предшколског програма у оквиру основне школе је то што се на овај начин дете постепено навикава на нову средину, наставнике, школу. Тако ће у први разред кренути већ адаптирано на школску средину, знатно растерећеније. То ће  олакшати сналажење и привикавање на школу.

У безбедном окружењу и новом простору, опремљеном савременим дидактичким материјалима, оствариваће се основни циљеви и задаци васпитно-образовног рада у години пред полазак у школу.

Начин пријаве за припремни предшколски програм:

  • Лично у школи, сваког радног дана у периоду од 8 до 18 часова у канцеларији стручних сарадника
  • Позивом на број 010/345 -211
  • Електронска пријава (кликните овде) 
  • Пријава за припремни предшколски програм биће могућа и на порталу

 е -Управе ( о датуму приступа порталу бићете благовремено обавештени на сајту школе)

 

 

Добродошли !