Припремни предшколски програм

Published: Monday, 07 March 2022

 

Поштовани родитељи,

Основна школа “8. септембар“ Вас, са задовољством, обавештава да почиње са спровођењем припремног предшколског програма који је у процесу верификације од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Реализација предшколског програма почиње од септембра школске 2022/2023.године.

Припремни предшколски програм намењен је деци која су рођена у периоду од 1. марта 2016. до 28. фебруара 2017.године са територије града Пирота.

Припремни програм прописало је  Министарство просвете и његова реализација je иста и при основним школама и при вртићима.  Ако сте већ одлучили у коју ће школу Ваше дете ићи, ми Вам препоручујемо да припремни предшколски програм похађа баш у тој школи.

Предност предшколског програма у оквиру основне школе је то што се на овај начин дете постепено навикава на нову средину, наставнике, школу. Тако ће у први разред кренути већ адаптирано на школску средину, знатно растерећеније. То ће знатно олакшати сналажење и привикавање на школу.

У безбедном окружењу и новом простору, опремљеном савременим дидактичким материјалима, оствариваће се основни циљеви и задаци васпитно-образовног рада у години пред полазак у школу.

Начин пријаве за припремни предшколски програм:

  • Лично у школи, сваког радног дана у периоду од 08 - 19 часова
  • Позивом на број 010/345 -211
  • Електронска пријава: КЛИКНИТЕ ОВДЕ.