Пројекат „Ђак репортер“

Published: Tuesday, 30 June 2020

У току ванредног стања и даље смо били учесници пројекта Ђак репортер у оквиру Савеза за школски спорт Србије. Ученици осмог и шестог разреда наше школе, чланови новинарске секције, извештавали су из ванредног стања, говорили о својим осећањаима, страху, неизвесности и осталим стварима са којима су се први пут сусрели у животу. На крају школске године уследиле су

и награде за најбоље новинарске секције и њихове репортере у Србији. Наша секција освојила је новински пакет (динамички микрофон са адаптером за телефон) због ангажованости и квалитета достављеног материјала на конкурсу „Тражимо најбољу новинску причу, видео репортажу и спортски клип“, као и захвалницу за конструктивну сарадњу, подршку и изузетан допринос пројекту „Ђак репортер“. 

            Учеснице овог пројекта су : Сара Миљковић VI 5, Мила Јовановић VI 5, Теа Недељковић VI 2, Софија Ђорђевић VI 1, Сара Игњатовић VI 1, Христина Камнеовић VI 2, Лара Мадић VI 2 и Ана Стаменовић VIII 1, а вођа новинарске секције Валентина Алексић, наставница српског језика.

            Приче наших ученица могу да читају и остала деца из Србије у најновијем броју часописа „Пламенко“ у оквиру Министарства омладине и спорта.