Дечјa недељa

Published: Saturday, 08 October 2016

 

Прва недеља октобра посвећена је деци.

 Поводом Дечје недеље градоначелник Пирота је приредио свечани пријем за ученике представнике школе и директоре.

У понедељак, 3.10.2016. године у току 1.часа ,у обе смене,су

ученици четврог разреда на разгласу школе читали о дечјим правима.

У току трајања Дечје недеље сви ученици млађих и старијих разреда су на паноима исписивали дечја права, али су поред њих истакли и одговорности које из тих права проистичу.

У уторак, 4.10.2016. одељење I 1 је засадило „Дрво пријатељства“ у дворишту школе.На тај начин је постављен правилан однос љубави према природи и животној средини.

Ученици првог разреда су 5.10.2016.год посетили своје млађе другаре из Предшколске установе „Невен“.

Уз пригодан програм, песму и игру  деца су се дружила, разменила поклоне и позвала своје млађе другаре да им узврате посету.

Тог дана је је у трпезарији школе одржана приредба  ученика четвртог разреда под називом „Азбуковање“. Приредби су присуствовале четири групе из ПУ „Невен“ и две групе из ПУ „Чика Јова Змај“.

Сутрадан су у приредби „Азбуковање“ уживали и ученици другог разреда. Посебно им се допала игра проналажења сакривених слова. Другове су наградили бурним аплаузом.

 

 

У четвртак у оквиру дружења ученика 1. и 3. разреда ученици издвојеног одељења 1.разреда из Пољске Ржане били су гости одељења III 5.Уз игру,дружење ,спортско надметање и пригодне поклоне родило се једно ново пријатељство.

Од понедељка до четвртка у школи је спроведена сабирна акција „Друг другу“која је хуманитарног карактера. Ученици од 1. до 8.разреда су сакупљали школски прибор .У петак.7.10. 2016. год.у 12 часова  прибор је  подељен деци  којој је  неопходан за рад.

 

Одиграна је и пријатељска утакмица ученика 5. и 7.разреда.

Тог дана награђени су ученици који су учествовали на ликовном и литерарном темату „Нећу да бригам хоћу да се играм“.

Награђени ученици за литерарне радове су:

Сара Миљковић III-5

Тара Вучић VII-3

Урош Пешић II-2

Милица Нешић V-5

Саша Стаменовић II-5

Награђени ученици за ликовне радове су:

Мила Антић I-1

Миња Игњатовић II-3

Саша Стаменовић II-5

Дуња Петровић III-5

Сара Миљковић III-5

У њихову част организовано је књижевно вече и изложба  у ОШ „Вук Караџић“Деца су примила награде и пред многобројним присутнима прочитала своје радове.

 

Последњег дана Дечје недеље у Свечаној сали Града Пирота свим школама уручени су пригодни поклони, нашој школи лопте и вијаче.