"Рука доброте"

Published: Wednesday, 15 January 2020
"Рука доброте" је хуманитарна сабирна акција у школи која наставља да  траје. Ученици доносе одећу и обућу и поклањају је онима којима је најпотребнија.
У сарадњи са мобилним Тимом за инклузију Рома града Пирота део прикупљене гардеробе биће дариван деци из социјално угрожених породица.

Read more: "Рука доброте"

Трећа награда на конкурсу „Направи корисну справицу“

Published: Friday, 10 January 2020

На  конкурсу „Направи  корисну справицу“, који је организовала дистрибутерска кућа MCF MegaCom Film, а поводом новог анимираног филма „Прерушени шпијуни“, ученици наше школе су освојили 3. награду у  Србији – DexyCo ваучер.

Учествовали су ученици одељења III 1, III 4, IV 3 и IV 4  и  правили  справице које могу да помогну њима у њиховим свакодневним активностима ( „тајним мисијама“).

Деца су

Read more: Трећа награда на конкурсу „Направи корисну справицу“

Наш понос и наша будућност

Published: Wednesday, 08 January 2020

Време празника су посебни тренуци за сваког од нас, али учинити празник још радоснијим, делати попут Христа, то су данас урадили ђаци наше школе. Са бадњаком, пуним кесама поклона, честиткама, новинама “Млади Православац”, упутили су се на дечје одељење пиротске болнице. Болесним малишанима су  отпевали песму о Божићу, окитили су заједно бадњак и причали о Божићу. Доктори на одељењу, сестре, родитељи, нису могли да сакрију сузе и радост, сва осећања су била надљудска. Након посете одељењу,

Read more: Наш понос и наша будућност

У сусрет Божићу

Published: Friday, 03 January 2020

У току децембра месеца вероучитељи наше школе спровели су низ активности како би се осетио дух празника. У припремним недељама пред Божић ученици су причали о Христовом рођењу, бојили сликовнице са Божићним  мотивима, писали жеље за Божић, правили честитке које ће поклонити нашим суграђанима,...Неизмерну радост показали су када су уз певушење песама о Божићу правили паное како би и други осетили радост Христовог рођења која ће бити доживљена у потпуности на Божанственој литургији у цркви. Деца су окитила бадњак у школи, а на Бадњи дан то ће учинити и у цркви. Нека нас празници Детињци, Материце, Очеви још више вежу једне за друге и подсете на праве породичне вредности, да у радости и љубави прославимо Христов рођендан. 

Read more: У сусрет Божићу

Новогодишња хуманитарна акција - продаја честитки

Published: Saturday, 28 December 2019

У недељу, 29.12.2019.год. са почетком у 8 00 часова у Пазарској цркви организоваће се новогодишња хуманитарна акција продаје честитки.

 Божићне и новогодишње честитке израдили су ученици ОШ „8.септембар“ , а новац од продаје намењен је једној ученици школе.

У холу школе већ  је почела продаја честитки и трајаће до петка 27.12. до 19 часова.

 Позивамо све заинтересоване да се придруже овој акцији, како у школи тако и у Пазарској цркви.

Ово је  друга  по реду хуманитарна акција ОШ „8.септембар“која се спроводи у сарадњи са Пазарском црквом, а само једна од многих које се спроводе у овој школи.

„Да љубав тече ко  река , свакога по један поклон да чека“.

У Пазарској цркви  29.12. је

Read more: Новогодишња хуманитарна акција - продаја честитки