Ко има друга има све

Published: Wednesday, 06 December 2017

Ученици волонтери ОШ"8.септембар" су поводом Дана волонтера кренули са традиционалном хуманитарном акцијом "Ко има друга има све" ради сакупљања пакованих прехрамбених производа за прављење новогодишњих пакетића. Акција прикупљања ће трајати од 05.12.2017.-22.12.2017.год. Свечана додела новогодишњих пакетића ће бити организована 26-тог децембра за све ученике којима треба измамити осмех на лицe.

" У част детета"

Published: Tuesday, 21 November 2017

Поводом Светског дана детета  20-тог новембра, у петак 17.11.2017. у 17h. часова у ОШ "8.септембар" је организована свечаност " У част детета" под слоганом: "Свако дете има крила, само треба да се сети, где му расту сакривена и-одмах ће да полети" М.Антић

Свечаности су присуствовали ученици школе, деца ПУ "Чика Јова Змај" из вртића Невен, Црвенкапа и Ј.Ј.Змај, васпитачи и родитељи деце из вртића.

За све госте је припремљен одговарајући програм, интерактивне радионице за родитеље и децу и упознавање са школом.

Према порукама које су

Read more: " У част детета"

„Дани хлеба“

Published: Monday, 06 November 2017

У оквиру 9. манифестације „Дани хлеба“  у  организацији Млекарске школе са Домом ученика „Др Обрен Пејић“ организоване су многобројне активности.

За литерарни рад на тему „Мирис хлеба“ Сара Миљковић, одељење IV-5, награђена је 1 наградом.

За литерарни рад на тему „ Пиротски качкаваљ –чувар традиције“, првом наградом награђена је Дуња Петровић, одељење IV-5.

2 наградом на исту тему награђена је Сара Миљковић, одељење IV-5.

Read more: „Дани хлеба“

„ Јесење маштарије“

Published: Wednesday, 01 November 2017

У уторак 31.10.2017.год. у 11h. одржана је интерактивна радионица „ Јесење маштарије“  коју су ученици другог  разреда припремили са својим учитељицама у оквиру плана сарадње ОШ “8.септембар“ Пирот и ПУ „Чика Јова Змај“ . У прелепим костимима ученици су рецитовали, певали и плесали а затим са предшколцима учествовали у радионицама. Радионице су биле на тему

Read more: „ Јесење маштарије“

„Мајстори роботике“

Published: Tuesday, 24 October 2017

На такмичењу „Мајстори роботике“  у Петници,  одржаног од 20. до 23.10.2017. у Петници, тим ОШ „8. септембар“ освојио је друго место.

Тим, који су чинили ученици Јована Манић, Ана Јовановић, Јани Делале и Лазар Манчић под менторством наставнице Оливере Веселиновић, изборио је пласман на државни ниво међународног такмичења „First Lego League“ које ће бити одржано јануара 2018. у Новом Саду.

Такмичење су

Read more: „Мајстори роботике“