Физичко васпитање

Published: Sunday, 07 April 2013

 

 

REPUBLICKO TAKMICNJE
KOSARKA-PIONIRKE

Odrzano je 28 – 29. 3 . 2014. God. u Zajecaru.

Ucestvovale su devojcice iz osmog razreda,sedmog I petog razreda OS”8.septembar” iz Pirota. I to:

Andjela Pavlovic VIII3

Jovana Jovanovic VIII3

Stasa Zivkovic VIII4

Aleksandra Pantic VIII4

Isidora Stavric VIII5

Anja Pejcic VII2

Martina Nikolic VII1

Nadja Stamenovic V5

U pratnji nastavnice fizicko vaspitanja Dusanke Dordjevic.

Na rebublickom takmicenju su bile devet ekipe.U prvoj fazi takmicenja nasa ekipa je igrala u grupi sa Zajecarom I Vojvodinom-Sivac. Pobedile smo osnovnu skolu iz Zajecra a izgubile smo od Vojvodine. U drugom kolu smo igrale sa ekipama iz Bora I Nisa. Osvojile smo 6. Mesto od 9 ekipa koje su ucestvovale na republickom takmicenju.

Osnovna skola “8.septembar”, je prvu put ucestvovala na republickom takmicenju u zenskoj kosarci I osvojila 6. Mesto u republici Srbiji.

 

Izvestaj sastavila:Andjela Pavlovic

Streljaštvo

 

Na opštinskom takmičenju u streljaštvu,tročlana ekipa naše škole,u sastavu :Dušan Rančev VII-1,Filip Stojanović VI-3 i Denis Haviža Lilić VIII -5 osvojila je 1.mesto i ostvarila plasman na republičko takmičenje.Na ovom takmičenju, koje je održano u utorak 2.aprila ,naši strelci su sa 506 krugova bili ubedljivo najbolji i plasirali se za republičko takmičenje koje je zakazano za 15.april u Smederevu.

Ekipu je predvodila nastavnica fizičkog vaspitanja Dušanka Đorđević.

 

 

Sportska gimnastika

 

Na opštinskom takmičenju u sportskoj gimnastici,ženska ekipa naše škole u sastavu: Anja Mitrović VIII-4,Anastasija Marinković VIII -4,Mirjana Ćirić VIII-6 i Mila Krstić VII-1,pojedinac Nikola Nikolić VIII-5- naš državni prvak u svojoj kategoriji i muška ekipa u sastavu Nikola Lazarević I-2,Strahinja Petrović III-4,Vasilije Igić I-3 i Milan Stanković III-4

osvojili su prvo mesto i plasirali se na medjuokružno takmičenje koje će u ponedeljak,8. aprila biti održano u sportskoj hali „ Kej „.

Ekipe je predvodila nastavnica fizičkog vaspitanja Dušanka Đorđević.